آرم دانشگاه فرهنگیان
آرم دانشگاه فرهنگیان، نشانهای از دانشگاه تازهتأسیس. این دانشگاهها که در سراسر ایران به وجود آمدهاند و وظیفه تربیت معلمان و دبیران عهدهدار هستند. نکتهٔ جالبی که در مورد آرم دانشگاه فرهنگیان وجود دارد، مشخص نبودن طراح آن میباشد. این موضوع در حالی است که لوگو دانشگاه فرهنگیان طبق اصول طراحی لوگو جزو لوگو های اختصاصی و حرفهای قرار میگیرد. نشانهای که برخلاف المانهای کم مفاهیم و موضوعات زیادی را در خود جایداده است. به طور خلاصه آرم فرهنگیان توانسته به موضوعات سنگینی چون معلم، تعلیموتربیت اشاره کرده و مطمئناً فردی که از اصول طراحی لوگو و دانش آن خبری ندارد نمیتواند آرم فرهنگیان را طراحی کند. در ادامه بهنقد و بررسی این نشانه خواهیم پرداخت.
آغاز دانشگاه فرهنگیان
تا سال ۱۳۸۹ آموزش پرورش در مکانهایی تحت عنوان مراکز تربیتمعلم نیرو جذب میکرد. در سال ۱۳۹۰ با دستور مقام معظم رهبری دانشگاههای فرهنگیان در سراسر کشور ایجاد شد. نتیجه آن ۶۴ دانشگاه و ۳۴ دانشکده در نقاط مختلف ایران و در هر استان فعالیت خود را شروع کرد. همینطور دورهٔ دوسالهٔ مراکز تربیتمعلم به دورههای کارشناسی چهارساله تغییر کرد و دانشجویان همانند دانشگاههای دیگر مدرک کارشناسی مرتبط با رشتهای که قرار است تدریس کنند را اخذ میکردند.
آرم دانشگاه فرهنگیان
نشانه دانشگاه فرهنگیان از اجزای بسیار ساده ولی پرمفهومی استفاده کرده است. لم، کتاب گشوده، طاق بالای آرم، فرد داخل آرم، گیاه درحالرشد. این اجزا برای نشاندادن رسالت دانشگاه فرهنگیان که تربیت معلمان متخصص است، بسیار مناسباند. نشاندادن مفاهیم انتزاعی از دیرباز برای طراحان لوگو چالشبرانگیز بوده چرا که گاهی اوقات مصداق عینی ندارند و طراح باید به خلاقیت و علم خوداتکا کند.
قلم
از قدیمیترین نمادها برای نشاندادن فضای علمی، ادبی و هنری که همراه خود به سجایای اخلاقی و انسانی نیز اشاره میکند. ازآنجاییکه قلم هم نماد علم و دانش هم نمادی برای فرهنگ قلمداد میشود. استفاده از آن برای دانشگاه فرهنگیان یک محیط ادبی، فرهنگی و علمی است بسیار مناسب است.
کتاب گشوده
کتاب نیز همراه با قلم از دیرباز جای خود را در لوگو های ادبی و علمی پیدا کرده است. کتاب گشوده در آرم فرهنگیان هم میتواند نماد علم افزایی معلمان باشد و هم به ابزار کار معلم یعنی قلم و کتاب اشاره میکند. در هر حالت بودن کتاب در نشانه دانشگاه فرهنگیان بسیار حیاتی به نظر میرسد.
طاق بالایی آرم
این بخش از آرم را شاید بتوان در بیشتر ارگانهای دولتی نیز دید. المانی که چهارچوب داشتن و سازمان مدار بودن یک سیستم را نشان میدهد. این المان اسلامی همینطور میتواند نشانهای بر اسلامی بودن این دانشگاه باشد.
گیاه
در بخشی از لوگو یک گیاه کوچک که رفتهرفته رشد کرده است مشاهده میشود. گیاه درحالرشد استعاره از پیشرفت و توسعه است و این دانشگاه قصد دارد تا مهارتهای معلمان را به رشد و شکوفایی برساند.
معلم
اگر به بخش داخلی لوگو بهدقت نگاه کنیم میتوانیم فردی را ببینیم که همان معلم است. معلم در مرکز تمام المانها قرار دارد و بهگونهای با المانهای اطرافش یعنی قلم، کتاب، گیاه و طاق بالای سرش کامل شده است و همه وجود دارند تا به معلم کمک برسانند.
جمعبندی
در آرم فرهنگیان بهوضوح میتوانیم علت وجود هر المان را درک و تفسیر کنیم. این یعنی یک لوگوی خوب؛ لوگوی خوب بخش اضافی ندارد و پشت هر کدام از قسمتها مفاهیمی خوابیده. همانند آرم ارتش که هر قسمت آن اشاره به فعالیتهای مختلف ارتش دارد. طراحان نیز باید از همین اصول استفاده کنند تا لوگویی که طراحی میکنند قابل دفاع باشد. مشتری شما با دیدن این حرکات مطمئن خواهد شد برند خود را به دست فردی متخصص میسپارد.
دیدگاهتان را بنویسید