طراحی سایت با جنگو
طراحی سایت با چه زبان برنامهنویسی بهتر است؟ پیداکردن پاسخ مناسب برای این سؤال همواره برای کسانی که میخواهند سایت توسعه دهند از بزرگترین چالشها بوده و خواهد بود. جنگو یکی از محبوبترین فریمورکهای پایتون است که مزایای زیادی دارد و میتواند نیازهای توسعهدهندگان در پروژههای بزرگ و الل خصوص پروژههای طراحی وب را برطرف کند. اما آیا طراحی سایت با جنگو مناسب است؟ این فریمورک چه ویژگیهایی دارد؟ کدام پروژههای بزرگ از این نوع فریمورک استفاده میکنند؟ از جمله سؤالاتی است که در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم داد.
جنگو چیست؟
جنگو یکی از چارچوبهای وب سطح بالا پایتون بوده که مبتنی بر معماری Model-View-Template است و بهاصطلاح MVT نامیده میشود. فریمورک مجموعهای از استانداردها و چارچوبهایی است که به برنامهنویسان کمک میکند کدهای بهتری را توسعه دهند.
جنگو رایگان و منبعباز است، دارای اسناد گسترده است و پناهگاه امنی برای برنامهنویسان باتجربه در توسعه برنامههای کاربردی وب به شمار میآید. فناوری جنگو علاوه بر سرعت بالا دارای ویژگیهایی است که عمدتاً نیازها و دغدغههای برنامهنویسان را در نظر گرفته و به حل آنها کمک میکند.
جنگو را میتوان برای ساخت تقریباً هر نوع وبسایتی (از سیستمهای مدیریت محتوا و ویکیها گرفته تا شبکههای اجتماعی و سایتهای خبری) استفاده کرد. جنگو میتواند با هر چارچوب سمت کلاینت کار کند و میتواند محتوا را تقریباً در هر قالبی (از جمله HTML، فیدهای RSS، JSON، XML و غیره) ارائه دهد.
ویژگیهای جنگو
بسیاری از برنامهنویسان ویژگیهای اصلی Django را به شرح زیر طبقهبندی میکنند که طراحی سایت با جنگو را منطقی میکند:
- کاملبودن
جنگو یک فریمورک کامل است که شامل تمام ویژگیهای موردنیاز برای توسعه وبسایتها و برنامههای تحت وب میباشد. این شامل ابزارها و کتابخانههای لازم برای مدیریت اجزای مختلف مانند وسایل نقلیه، مدلها، مدلها و مفاهیم است.
- امن
جنگو، امنیت را یکی از اولویتهای اصلی خود قرار میدهد. این چارچوب ویژگیهای امنیتی مانند کنترل دسترسی کاربر (Authentication)، کنترل دسترسی (Authorization) و محافظت در برابر حملات مختلف مانند حملات SQL Injection و حملات تزریق کد (Cross-Site Scripting) را فراهم میکند.
- قابلیت حمل و توسعه در پلتفرمهای مختلف
جنگو کاملاً قابلحمل و توسعه در پلتفرمهای مختلف است. شما میتوانید برنامههای جنگو را بر روی سرورهای محلی، سرورهای ابری مانند AWS یا Heroku و حتی بر روی پلتفرمهای موبایل اجرا کنید.
- قابلیت استفاده بهصورت گسترده
Django به طور گسترده در صنعت توسعه وب کاربرد دارد و توسط مشاغل و توسعه دهندگان در سراسر جهان استفاده میشود. این به شما امکان دسترسی به طیف گستردهای از منابع برای پشتیبانی، آموزش و مشاوره را میدهد.
- تعمیر و نگهداری آسان
جنگو برای نگهداری آسان طراحی شده است. با استفاده از ابزارها و الگوهایی مانند انتقال داده و تست واحد، میتوانید بهراحتی برنامههای جنگو را تغییر دهید تا مطمئن شوید که پایدار هستند و بهدرستی کار میکنند.
- مقیاسپذیری
جنگو مقیاسپذیری را برای برنامهها و وبسایتها فراهم میکند. با استفاده از حافظه پنهان، مدیریت محدوده و الگوهای معماری مانند Model-View-Controller (MVC)، میتوانید نرمافزار جنگو را مقیاسبندی کنید و بارهای سنگین را تحمل کنید که ویژگی خوبی برای طراحی وب با Django است.
- پشتیبانی از پایگاهداده و سئو
جنگو از بسیاری از انواع پایگاهداده مانند SQLite، MySQL، PostgreSQL و Oracle پشتیبانی میکند. ابزارها و قالبهایی را برای بهبود سئو و افزایش دید وبسایتها در موتورهای جستجو فراهم میکند.
- انجمنهای پشتیبانی فعال
Django یک جامعه توسعهدهنده فعال دارد که در انجمنها، فهرستهای پستی، گروههای خبری و سایر منابع آنلاین موجود است. شما میتوانید از این منابع برای بحث، پرسشوپاسخ، بهاشتراکگذاری تجربیات و دریافت راهنمایی و پشتیبانی استفاده کنید.
معایب جنگو
به نظر میرسد که معایب جنگو نسبت به ویژگیهای خوبی که دارد کمتر است. بااینحال دو مورد از معایبی که برنامهنویسان با آنها درگیر هستند به شرح زیر است:
- سرعت کم
در قدم اول کندی Django برمیگردد به زبان خود که پایتون است، ازآنجاییکه پایتون سریعترین زبان دنیا نیست در نتیجه تأثیر خودش را میگذارد. یعنی ممکن است سایت طراحی شده با جنگو سرعت پایینتری نسبت به زبانهای برنامهنویسی دیگر داشته باشد. البته این کندی به معماری جنگو که در بالا به آن اشاره شده نیز برمیگردد.
- منعطف نبودن
جنگو درعینحال که یک فریمورک کامل و قدرتمند است محدودیتهایی دارد. در مقایسه با فریمورکهای دیگر که قابلیت تغییر دارند، این کتابخانه این اجازه را به شما نمیدهد.
یکی از این محدودیتها همان معماری MVT است که شما نمیتوانید آن را تغییر دهید، درحالیکه در فریمورکهای دیگر این معماری را خود شما انتخاب و طراحی میکنید.
- اشارهنکردن به جزئیات
شاید در نگاه اول این مورد مزیت دیده شود، ولی بسیاری از کارها را جنگو خود انجام میدهد و برنامهنویس آنها را نمیبیند و حتی به آنها فکر هم نمیکند.
این برای کسانی که میخواهند برنامهنویس حرفهای شوند و در آینده حتی بهجای جنگو از یک فریمورک دیگر در طراحی سایت استفاده کنند یک ایراد بهحساب میآید.
کدام سایتها از Django استفاده میکنند؟
- Spotify
- Dropbox
- The Washington Post
- Bitbucket
- Eventbrite
- YouTube
- Quora
نتیجهگیری
تبریک میگوییم، شما اولین مرحله از سفر جنگو خود را به پایان رساندید!
در ابتدا ممکن است انتخاب نوع فعالیت مناسب برای پروژه طراحی وب با Django دشوار به نظر برسد. بهطورکلی، اگر نیاز به گسترش سریع (هنگام تغییر) دارید و به تمایل برای حل هر مشکلی اهمیت میدهید، باید جنگو را انتخاب کنید.
بعد، در مورد محصول واقعی که میخواهید ایجاد کنید فکر کنید. اگر به دنبال طراحی یک محصول مقیاسپذیر و توسعهپذیر هستید و نگران مسائل امنیتی و حمله هستید و نیاز به امنیت بالایی دارید، جنگو میتواند انتظارات شما را بهخوبی برآورده کند. همچنین، اگر در آینده به استفاده از فناوریهای جدید مانند یادگیری ماشینی در محصول خود فکر میکنید، جنگو میتواند 100% انتخاب مناسبی برای شما باشد.
با تمام این موارد، باید مهارتهای خود (تیم توسعه خود) را ارزیابی کنید. سرانجام، پیداکردن توسعهدهنده مناسب برای موفقیت پروژه شما بسیار مهم است. پروژه خود را با مشاوره تخصصی توسعه دهید و سطح مناسب برای نیازهای خود را بیابید. مسیران در مسیر پیشرفت کنار شماست.
دیدگاهتان را بنویسید