آرم سپاه
آرم سپاه یا لوگوی سپاه پاسداران که میتوان گفت دارای المانها و جزئیات زیادی است به دست طراحان ایرانی و زیر نظر مسئول روابطعمومی نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وقت (سردار فروتن) طراحی شدهاست. این نماد امروزه در تمام ارگانهای سپاه پاسداران از قرارگاهها گرفته تا پهپادها، موشکها و تولیدات دیگر سپاه پاسداران جا خوش کرده، مانند هر لوگوی دیگر در پشت المانهای خود فلسفهای دارد. در این مقاله قصد داریم با فلسفه استفادهٔ هریک از المانهای آرم سپاه بیشتر آشنا شویم.
مطالعه بیشتر : بررسی آرم ارتش
اهداف آرم سپاه
در مصاحبههایی که با سردار فروتن در مورد نماد سپاه پاسداران انجام شده و اهدافی که سردار به آنها درباره نوع طراحی لوگو اشاره داشتند به این صورت است که لوگو سپاه باید بیانگر….
- دیدگاه توحیدی و سلب دیدگاه غیر قرآنی باشد
- تقویت نیرو و تسلیحات در جهت حفظ دین
- خواستار صلح و آرامش جهانی
- بینالمللی بودن مرزهای این ارگان
- روحیه جهاد در راه خدا و مردمی بودن این ارگان نظامی باشد
اجزای آرم سپاه پاسداران
این لوگو یا نماد نظامی که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره کردیم داری اجزای زیادی است که همه آنها از دل اهداف سپاه از طراحی آرم خود که بالاتر به آن اشاره شد برآمدهاند.
کلمه لا: این کلمه که از شعار لا اله الا الله نشئتگرفته به دیدگاه و تفکر عقیدتی سپاه اشاره دارد که یعنی تفکر غیراسلامی رد و تنها تفکر اسلامی قابلقبول است.
آیه قرآنی: در قسمت بالایی آرم، آیه قرآنی (واعدوا لهم مااستطعتم من قوه) “و هر آنچه میتوانید از نیرو فراهم کنید تا بهوسیله آن دشمنان خدا و خودتان را بترسانید” استفاده شده که نشان میدهد این ارگان با تقویت نیرو و تسلیحات خود در صدد حفظ و پاسداری از دین خدا است. طبق گفتههای سردار فروتن این آیه سرلوحه اصلی سپاه پاسداران در تقویت نیروهای خود است.
دایره: شکل گردی که در بالای آن، خطوط با ترتیب خاص چیده شده نشاندهندهٔ جهانی و بینالمللی بودن آرم سپاه است و تأکیدی بر حضور برونمرزی این ارگان در عرصههای جهانی دارد.
مطالعه بیشتر : بررسی دقیق لوگوی نیروی انتظامی (ناجا)
شاخه زیتون: یکی از معروفترین نمادهایی که در تمام جهان، یک پیام مشخص دارد شاخه زیتون است که بیانگر صلح یا صلحطلبی است. در این نماد نیز اشاره به صلحطلب بودن سپاه پاسداران است.
دست راست: این دست که به بالا رفته نشاندهندهٔ قدرت و صلابت است.
مشت گره شده و اسلحه: این نماد که باز جنبهای جهانی دارد و تقریباً منحصر به ارگانهای کشورهای اسلامی است بیانگر مجاهدت در راه خدا و همینطور جهاد تودهٔ مردم است که به پاسداری از دین خود جهاد میکنند.
نام و تاریخ: در قسمت انتهایی نیز ما نام “سپاه پاسداران انقلاب اسلامی” را میبینیم به همراه تاریخ “1357”
دانستنی: آیا میدانید چرا نام ایران در آرم سپاه وجود ندارد؟ طبق گفتههای سردار فروتن در زمانی که این آرم برای تصویب به مجلس شورای اسلامی رفت، تعدادی از نمایندگان خواستار اضافهکردن نام ایران به این آرم شدند ام پس از رایزنی، به دلیل اینکه سپاه قرار بود یک ارگان بینالمللی باشد؛ این لوگو به همین ترتیب تصویب شد.
بهتر است بخوانید : نماد حلال احمر و موشکافی تاریخچه آن
جمعبندی
آرم سپاه که جزو لوگو ها و نمادهای نظامی قرار میگیرد دارای جزئیات زیادی است و این از جایدادن مفاهیم زیاد و البته حجیمی است که سپاه قصد به نشاندادنش داشت. این لوگو به مفاهیم والایی هم چون خدا محور بودن، پاسداری از اسلام، صلحطلبی، مردمیبودن و بینالمللی بودن اشاره دارد و هدف آن از تقویت نیروها و تسلیحات خود را با استفاده از آیهای از قرآن کریم بهخوبی نشان میدهد.آرم سپاه نه تنها بر روی تمام تجهیزات این ارگان خودنمایی می کند بلکه در طراحی سایت هایی که برای سپاه پاسداران انجام می شود نیز کاربرد دارد.این لوگو، جزو لوگو های خوب دستهبندی میشود چرا که هیچ المانی بیهوده استفاده نشده و هرکدام از آنها دارای فلسفهٔ منحصر به خود است.
دیدگاهتان را بنویسید