بررسی درجات نیروی انتظامی
بررسی درجات نیروی انتظامی شاید مسئله کاربردی باشد چرا که در بین فرماندهیهای نیروی های مسلح ایران، ما در زندگی روزمره با نیروهای فرماندهی انتظامی سروکار داریم. اختصار شدهٔ این فرماندهی، فراجا دارد. با داشتن سازمانها، پلیسها و یگانهای متعدد نظم داخل کشور را برقرار میکند. بیشتر افراد به جهات مختلف به یکی از ارگانهای این مجموعه سر میزنند برای مثال پلیس +۱۰ که زیر شاخه پلیس مهاجرت و گذرنامه است یا برای اطلاع خبردادن افرادی که نقض قوانین میکنند چه در بستر شهرها و چه در فضاهای مجازی لذا آشنایی با این نیرو میتواند مفید باشد.
با آرمشون هم آشنا شو ” آرم نیروی انتظامی “
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
نیروی انتظامی (ناجا) از سال ۱۴۰۰ به دلیل افزایش جایگاه اساسی این واحد به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) تغییر ساختار داد.
اگر از لحاظ تاریخی به مسئولیت این نیرو نگاه بیندازیم میتوانید بگوییم که این نیرو در ایران قدمتی ۱۴۵ساله دارد و به آن شهربانی میگفتند؛ اما این نیرو که در سال ۱۳۷۰ از ادغام شهربانی (نظمیه)، ژاندارمری و کمیته انقلاب اسلامی به وجود آمده در حال حاضر وظیفه حفظ امنیت در درون مرزهای ایران دارد از نقطهٔ صفر مرزی تا پایتختش. وزارت کشور ناظر بر عملکرد این فرماندهی است. هم اکنون سرتیپ احمدرضا رادان فرماندهی انتظامی کل کشور هستند.
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، دارای بخشهای متفاوتی است که هریک مسائل جدای از هم را پیگیری میکنند. این سازمانها عبارتاند از:
سازمانهایی که مستقل فعالیت میکنند:
-
- سازمان اطلاعات نیروی انتظای
- سازمان حفاظت اطلاعات
- سازمان عقیدتی سیاسی پلیس
یگان های تابعه:
- پلیس راهنمایی و رانندگی (راهور)
- پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا)
- پلیس اطلاعات و امنیت عمومی (پاوا)
- پلیس آگاهی
- مرکز فوریتهای پلیسی
- پلیس پیشگیری
- فرماندهی مرزبانی
- پلیس مهاجرت و گذرنامه
- پلیس دیپلماتیک
- پلیس مبارزه با مواد مخدر
- پلیس بینالملل نیروی انتظامی
- سازمان وظیفه عمومی
یگان های ویژه عملیاتی:
- فرماندهی یگانهای ویژه
- پلیس اسبسوار (اسواران)
- نیروی ویژه ضد تروریسم (نوپو)
- فرماندهی هوایی
- فرماندهی حفاظت میراث فرهنگی
- مرکز تربیت و عملیات (سپکا)
- یگان حفاظت منابع طبیعی
البته بخشهای دیگری نیز وجود دارند که عضو این خانواده ۶۰ هزارنفری نیروی انتظامی هستند.
ایران که فقط نیروی انتظامی ندارد ” آرم ارتش “
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
آشنایی و بررسی درجات نیروی انتظامی
این فرماندهی نیز همانند دیگر فرماندهیهای نیروی های مسلح ایران دارای سلسلهمراتب است. این سلسلهمراتب علاوه بر سمتها بر روی لباس نیروی انتظامی نیز سوار میشوند. مردم عادی با استفاده از این علامات که به آنها درجه گفته میشود، میتوانند میزان اختیارات و دامنهٔ تصمیمگیری درجهداران را بفهمند. یا در داخل دستگاه هم اولویتبندی سریعتر و بدون شناسایی دقیق صورت بگیرد. از پایینترین درجات شروع خواهیم کرد.
درجه های سربازان فراجا:
سربازانی که بیشتر با طرح سربازی برای پسران آورده میشوند. در ابتدا بر اساس میزان تحصیلات، مهارتهای فردی و دیگر عوامل درجات متفاوتی به آنها داده شود. در عکسهای بعدی، نمایه درجات آورده خواهد شد هر چه بالاتر میرویم درجه افراد نیز بالاتر میرود و الزام انجام دستورات نیز بیشتر میشود.
درجه های کادر فراجا:
به دلیل اینکه این افراد از پیکره اصلی فرماندهی هستند بهمراتب از قدرت بیشتری نسبت به سربازان برخوردارند.
سردوشی های دانشجویان افسری فراجا:
این سردوشیها مخصوص دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن ع هستند. به دلیل اینکه این افراد از سنین جوانی آموزشهای خاص و مرتبط با پلیس را طی میکنند و از طرفی بورسیه هستند به همین خاطر پس از فارغالتحصیلی در بدنه فرماندهی نیز از سمتهای متوسط روبهبالا برخوردار میشوند. سمتهایی که شاید برای یک فرد عادی متوسط ۸ الی ۱۰ سال به طول بینجامد.
شاید آرم این نیرو هم برایتان جالب باشد “آرم سپاه“
درجه های سرداران فراجا:
این درجه ها از ستوانی آغاز و تا ارتشبدی ادامه دارد.این سمت ها بالاترین درجات نیروی انتظامی هستند و هرکدام با توجه به سمت خود فرماندهی بخش،ناحیه و یا منطقه ای وسیع را بر عهده می گیرند.در این رتبه ها ملاک تنها سال های خدمت نیست بلکه افرادی که می خواهند به این سمت ها برسند باید از خود رشادت هایی نشان بدهند.
جمع بندی
کشور ایران به دلیل مرز های پهناوری که دارد.حفاظت و صیانت از آن کاری بسیار دشوار و حساس است.فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ،این وظیفه خطیر را بر عهده دارد.ارگانی که یک نیروی انسانی بالغ بر 60 هزار نفر را داراست مطمئنا بدون یک نظام بندی درست به مشکل خواهد خورد.در این مطلب به بررسی درجات نیروی انتظامی پرداختیم تا با زحمت های طالقت فرسای این عزیزان کمی بیشتر آشنا شویم.
دیدگاهتان را بنویسید